Spar energi på dit nybyggede hus

Nyt hus

Der er noget enormt tiltrækkende ved nybyggeri. Alle kunne jo godt tænke sig at sætte et præg på deres bolig og gøre den personlig, og det gør man altså bare bedst gennem nybyggeri. Når man selv får lov til at tegne sit hus, eller når man i hvert fald er med inde over idefasen.

Man bør dog være opmærksom på, at nybyggeri ofte ender med at blive betragteligt dyrere, end hvis man skulle købe et hus i samme størrelse og område, men som havde et par år på bagen. Udgifterne slutter heller ikke bare når huset er bygget. Så skal huset nemlig indrettes, og det kan i den grad også gå hen at blive dyrt. Der står jo for eksempel ikke nogen hårde hvidevarer tilbage fra sidste gang, der boede nogen i huset.

Gør dit nye hus miljøvenligt

Derudover er der også alle de små ting, eller de ting, som man bare aldrig tænker på. En af disse er sandsynligvis varme. Man kommer nemlig ikke udenom, at selv et nybyggeri skal varmes op på den ene eller anden måde. Særligt med et nybyggeri er netop varmekilden faktisk vigtig, fordi huset efter al sandsynlighed kommer til at stå der i mange år endnu. Derfor er det også vigtigt, at huset er miljøvenligt og energibesparende, da nybyggere kan spare penge ved at vælge de rette varmekilder. Det er både af hensyn til din pengepung og miljøet.

Du kan selvfølgelig til dels påvirke miljøvenligheden ved at bestemme, hvor meget isolering der skal i murene. Husets varmekilde har dog i den grad også en indvirkning på, hvor energivenligt dit nybyggeri ender med at blive. En af de mest miljøvenlige varmekilder er den såkaldte varmepumpe. Der findes flere forskellige typer af varmepumper, men fælles for dem alle er, at de trækker udendørs luft ind for at hjælpe med opvarmningen af din bolig.

Fordelene ved en varmepumpe

Hvis man hurtigt skal gennemgå de forskellige typer varmepumpe, er der en luft til luft pumpe, som bare pumper varm luft ind i huset. Der er også en luft til vand pumpe, som i stedet opvarmer vand i radiatorer og så videre. Slutteligt er der også en, der går fra jord til vand, og som på mange måder minder om jordvarme, da pumpen netop får sin energi fra den varme jord

Derfor er en varmepumpe også en af de varmekilder, som er lettest på pengepungen. Ærgerligvis er en varmepumpe sjældent nok til at opvarme et helt hus, lige meget hvor god en varmepumpe det så er. Derfor virker den bedst som et billigt og miljøvenligt supplement til en anden varmekilde. Hvis man begynder at regne en smule på det, kan selv en dyr varmepumpe faktisk godt betale sig i dit nybyggeri. Hvis varmepumpen er god og bliver brugt ofte, kan den nemlig tjene sig selv ind på kun det halve af sin fulde levetid, der anslås til omkring 20 år. Der er altså en hel del fordele ved denne varmekilde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*